NOR,XU100,EREGL,ASELS,TSKB,CIMSA,NTHOL

ANALİZ-Haftalık Teknik Bülten(NCM Investment) [FNC-NEWS]

Oluşturma Tarihi 23 Eylül 2024 08:32



HAFTAYA BAKIŞ: Hoş Geldin Eylül
Oldukça volatil bir haftayı geride bırakan Borsa İstanbul, Fed'in faiz indirimi sonrası, gelişen piyasalarla paralel olarak yükseliş eğilimi göstermiş olsa da, bu yükselişin devamlılığına ilişkin soru işaretleri artıyor. Global faiz indirimlerinin riskli varlıklara olan talebi artırması beklenirken, BIST 100 endeksinde beklenen ralli bir türlü gerçekleşmedi. Bunun altında yatan birkaç temel neden var.
Öncelikle, bilançoların beklentilerin altında gelmesi şirketlerin kârlılıklarında zayıflama sinyalleri verirken, yatırımcıların güvenini olumsuz etkiliyor. Şirketlerin zayıf finansal performansı, borsadaki potansiyel hikayelerin yetersiz kaldığı bir dönemde, piyasayı yukarı taşıyacak bir katalizörün eksikliğiyle birleşiyor. Özellikle güçlü bir büyüme veya yapısal reform beklentisinin olmaması, Borsa İstanbul'un küresel rüzgarlarla sınırlı bir yükseliş sergilemesine neden oluyor.
Buna ek olarak, borsaya getirileceği konuşulan yeni vergi düzenlemeleri söylentileri, yatırımcılar arasında ciddi bir tedirginlik yaratmış durumda. Potansiyel vergi yüklerinin, özellikle zaten zorlanan yerli yatırımcılar üzerinde ek bir baskı oluşturacağı endişesiyle, risk iştahı önemli ölçüde azalıyor. Bu olumsuz faktörler bir araya geldiğinde, BIST 100 endeksinin psikolojik 10.000 seviyesini aşamamasına neden oluyor.
Önümüzdeki dönemde de bu belirsizlikler ve risk unsurları devam ettikçe, piyasanın yukarı yönlü potansiyelinin sınırlı kalması muhtemel. Özellikle bilanço sezonunun kötü gitmeye devam etmesi ve yeni vergi düzenlemelerine dair beklentilerin netleşmemesi, piyasanın üzerindeki baskıyı artırarak, volatilitenin sürmesine ve yatırımcıların temkinli kalmasına yol açabilir.
   İyi haftalar dileriz.
Haftalık Teknik Bülten ÖNCEKİ HAFTA PERFORMANS TABLOSU 16 - 20 Eylül Haftası Getirileri:

Foreks Haber Merkezi ( haber@foreks.com )
Foreks
Metals Market
Montel News
Foreks Twitter
Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeler yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti, aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri, mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler, yorum ve tavsiyede bulunanların kişisel görüşlerine dayanmaktadır. Bu görüşler mali durumunuz ile risk getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir.

Değişim Son veri saati:
Düşük Yüksek
Açılış
Değişim Son veri saati:
Düşük Yüksek
Açılış
Değişim Son veri saati:
Düşük Yüksek
Açılış
Değişim Son veri saati:
Düşük Yüksek
Açılış
BİST En Aktif Hisseler